Novosti

O nama

Upravna zgrada i pogoni Metaloplastika

Preduzeće "Metaloplastika" je osnovano 1960. godine. Prvobitno je poslovalo u okviru elektrodistribucije "24. septembar" iz Užica, potom u sastavu "Valjaonice bakra i aluminijuma" iz Sevojna, a od 1991. kao samostalno preduzeće.

Od 24. februara 2003. godine, provođenjem procesa vlasničke transformacije "Metaloplastika" je od društvenog preduzeća postala akcionarsko društvo sa većinskim privatnim kapitalom. Većinski vlasnik je Goran Jevremović, privrednik iz Čajetine. Višedecenijsko iskustvo, kvalitetan i raznovrstan proizvodni program, visokoobrazovan kadar a iznad svega pregalaštvo i poštovanje poslovnih partnera, osnovne su odrednice poslovanja Metaloplastike!

Proizvodni program je dosta raznovrstan ali se može podeliti u nekoliko osnovnih kategorija:

  • proizvodnja alata na propan-butan gas (lemila, plamenici, kazanski gorionici, stoni plamenici...)
  • proizvodnja elektroinstalacionog materijala (gibljivo elektroinstalaciono crevo, elektroinstalacione kutije, redne stezaljke, startni kablovi za automobile...)
  • kooperantska proizvodnja za automobilsku industriju i industriju bele tehnike u oblasti mašinske prerade obojenih metala i izradi proizvoda od termoplasta i termodura tehnikom brizganja i presovanja.

Metaplastika hala

Metaloplastika za potrebe sopstvenog održavanja, ali i za izradu alata za brizganje plastike, za obradu plastičnom deformacijom i dr. poseduje sopstvenu alatnicu, u kojoj realizuje svoje razvojne planove. Konstrukcija i izrada novih proizvoda uglavnom su delo naših stručnjaka.